Ramuan / Bahan
1 ekor ikan terubuk
Bahan A
1 sudu makan jintan putih
1 sudu makan jintan manis
2 sudu ketumbar
1 sudu makan lada sulah
1 sudu makan lada hitam
(Bahan A di kisar halus)
1 sudu makan serbuk kunyit
sedikit garam
(bahan -bahan Bahan pencicah
5 biji limau kasturi
2 biji cili padi
1 biji bawang kecil
kicap manis
Bahan A
1 sudu makan jintan putih
1 sudu makan jintan manis
2 sudu ketumbar
1 sudu makan lada sulah
1 sudu makan lada hitam
(Bahan A di kisar halus)
1 sudu makan serbuk kunyit
sedikit garam
(bahan -bahan Bahan pencicah
5 biji limau kasturi
2 biji cili padi
1 biji bawang kecil
kicap manis
Cara-cara
Gaulkan bahan-bahan A dengan kunyit & garam dan lumurkan pada ikan yang telah di bersihkan.Perapkan dalam 45 minit-1 jam.
Bungkuskan dalam kertas aluminium dan bakar sehingga masak