Ramuan / Bahan
Bahan A
Udang sederhana besar-dibuang kulit
Bahan B
4 sudu besar tepung gandum
1 sudu kecil serbuk penaik
Garam secukup rasa
Ajinomoto secukup rasa
Sedikit serbuk kunyit-utk mewarnakan adunan
Udang sederhana besar-dibuang kulit
Bahan B
4 sudu besar tepung gandum
1 sudu kecil serbuk penaik
Garam secukup rasa
Ajinomoto secukup rasa
Sedikit serbuk kunyit-utk mewarnakan adunan
Cara-cara
1. Bancuhkan semua bahan B.
2. Celup udang dalam adunan tadi dan boleh digoreng dalam minyak yg betul-betul panas.
3. Goreng sehingga kekuningan.
4. Angkat dan boleh dimakan begitu sahaja.
2. Celup udang dalam adunan tadi dan boleh digoreng dalam minyak yg betul-betul panas.
3. Goreng sehingga kekuningan.
4. Angkat dan boleh dimakan begitu sahaja.