Ramuan / Bahan
1 EKOR IKAN SIAKAP
2 SUDU TEPUNG JAGUNG
1 BIJI TELUR
1 SUDU KECIL GARAM
MINYAK UNTUK GORENG UNTUK SOS:
2 BIJI BAWANG DI POTONG DADU
2 ULAS BAWANG PUTIH DI HIRIS
1 POTONG HALIA DI HIRIS
5 BATANG CILI PADI-DI BLEND
2 SUDU SOS TIRAM
2 SUDU SOS PLUM
2 SUDU KICAP CAIR
3 SUDU GULA
MINYAK UNTUK MENUMIS
HIASAN :
SEDIKIT POTONGAN DAUN KETUMBAR
2 SUDU TEPUNG JAGUNG
1 BIJI TELUR
1 SUDU KECIL GARAM
MINYAK UNTUK GORENG UNTUK SOS:
2 BIJI BAWANG DI POTONG DADU
2 ULAS BAWANG PUTIH DI HIRIS
1 POTONG HALIA DI HIRIS
5 BATANG CILI PADI-DI BLEND
2 SUDU SOS TIRAM
2 SUDU SOS PLUM
2 SUDU KICAP CAIR
3 SUDU GULA
MINYAK UNTUK MENUMIS
HIASAN :
SEDIKIT POTONGAN DAUN KETUMBAR
Cara-cara
IKAN DILUMUR TELUR DAN GARAM.PANASKAN MINYAK DAN DIGORENG IKAN YANG TELAH DI SALUT TEPUNG JAGUNG SEHINGGA GARING.
PANASKAN MINYAK.DIMASUKAN SEMUA BAHAN YANG DIHIRIS SELAMA 5 MINIT.DIKUTI DGN SEMUA BAHAN YANG LAIN.DI TUMIS LAGI SELAMA 10 MINIT.SELEPAS ITU DI TUANG KE ATAS IKAN DAN DI HIAS DGN DAUN KETUMBAR