Ramuan / Bahan
1. Ikan Kembong 1 kilo
2. Daun Ketumbar 1 cawan di cincang
3. Bawang putih 6 ulas di cincang
4. Air limau sambal ΒΌ cawan
5. Garam dan lada sulah secukup rasa
6. Minyak 6 sudu besar(kalau boleh gunakan minyak zaitun)
7. Daun pisang atau aluminium foil.
2. Daun Ketumbar 1 cawan di cincang
3. Bawang putih 6 ulas di cincang
4. Air limau sambal ΒΌ cawan
5. Garam dan lada sulah secukup rasa
6. Minyak 6 sudu besar(kalau boleh gunakan minyak zaitun)
7. Daun pisang atau aluminium foil.
Cara-cara
1. Bersihkan ikan kembong.
2. Gaulkan bahan-bahan atas tadi.
3. Perap selama 15 minit.Panaskan grill atau ketuhar 150'.
4. Bungkus ikan didalam daun pisang atau kepingan aluminium foil.
5. Bakar kira-kira 8 hingga 10 minit.