Ramuan / Bahan
1kg sayap ayam (mana2 bhgn lain pun boleh)
1 sudu besar garam
1 sudu besar tepung kunyit
3 sudu besar gula apong/melaka
2 sudu besar gula merah
1 sudu serbuk jintan manis
1 sudu serbuk jintan putih
1 ½ sudu serbuk ketumbar
5 ulas bwg putih
2 inci halia
2 batang serai
1 sudu besar garam
1 sudu besar tepung kunyit
3 sudu besar gula apong/melaka
2 sudu besar gula merah
1 sudu serbuk jintan manis
1 sudu serbuk jintan putih
1 ½ sudu serbuk ketumbar
5 ulas bwg putih
2 inci halia
2 batang serai
Cara-cara
Bawang, halia dan serai di blend. Gaulkan bahan di blend tadi dgn bahan2 lain. Perap selama 4-5 jam di dalam peti sejuk. Kemudian bakar sehingga masak. Pasti ada kelainan...