Ramuan / Bahan
600 gm ayam
4 helai daun kunyit
1 sudu besar kerisik
1 cawan santan
Minyak untuk menumis
Sedikit garam dan serbuk perasa Bahan-bahan dikisar:
3 labu bawang besar
5 ulas bawang putih
3 cm halia
2 cm belacan
5 tangkai cili kering
4 helai daun kunyit
1 sudu besar kerisik
1 cawan santan
Minyak untuk menumis
Sedikit garam dan serbuk perasa Bahan-bahan dikisar:
3 labu bawang besar
5 ulas bawang putih
3 cm halia
2 cm belacan
5 tangkai cili kering
Cara-cara
Bersihkan ayam dan toskan.
Panaskan minyak dan tumis bahan-bahan kisar hingga garing.
Masukkan ayam, kacau sebati dengan bahan tumisan.
Masukkan kerisik dan kemudian masukkan santan. Biarkan seketika di atas api.
Masukkan garam dan serbuk perasa. Kemudian masukkan daun kunyit dan biarkan hingga menjadi pekat.
Panaskan minyak dan tumis bahan-bahan kisar hingga garing.
Masukkan ayam, kacau sebati dengan bahan tumisan.
Masukkan kerisik dan kemudian masukkan santan. Biarkan seketika di atas api.
Masukkan garam dan serbuk perasa. Kemudian masukkan daun kunyit dan biarkan hingga menjadi pekat.