Ramuan / Bahan
Daging Ayam - about 300 gram (potong kecil memanjang)
Daun Bawang - about 50 gram
Halia Muda - about 5 cm (iris)
Cili tumbuk
Cili kering(rendam dalam air panas - potong kasar)
Sos Ikan (1 ½ sudu)
Sos Tiram (3 sudu)
Bawang Besar (1)
Garam
Minyak untuk menumis
Daun Bawang - about 50 gram
Halia Muda - about 5 cm (iris)
Cili tumbuk
Cili kering(rendam dalam air panas - potong kasar)
Sos Ikan (1 ½ sudu)
Sos Tiram (3 sudu)
Bawang Besar (1)
Garam
Minyak untuk menumis
Cara-cara
1.Siram potongan ayam dengan air panas - asingkan
2. Panaskan minyak
3. Tumis bawang besar
4. masukkan cili tumbuk - tumis sehingga cili benar2 masak
5. masukkan sos tiram, sos ikan, irisan halia - tumis sebentar
6. masukkan irisan daging ayam
7.masukkan potongan cili kering
8. masukkan irisan daun bawang
9. tambahkan garam sedikit