Koleksi Buku Resepi Dari Kami

Chiken Chop

Ramuan / Bahan

Bahan A (dikisar/ditumbuk):
Bawang Putih 1 ulas
Bawang merah 1 ulas
Lada hitam

Bahan B (dibancuh sehingga rata):
Brown STock (boleh didapati di pasaraya)
Tepung Jagung
Sedikit air Perap Ayam:
Ayam tanpa tulang 2 keping

Telur 1 biji
Roti 2 keping
Sedikit tepung pulut/beras

Cara-cara

Roti hendaklah dibakar sehingga kekuning-kuninggan, kemudian kisar/blend roti sehingga hancur.

Telur hendaklah dipukul sedikit dan taburkan sedikit garam, kemudian gaulkan ayam kedalam telur. Selepas itu taburkan serbuk roti kepada ayam. Golek-golekkan ayam ke dalam serbuk roti dan tepung pulut/beras sepaya serata. Perapkan selama 10 minit. Kemudian baru goreng.