Ramuan / Bahan
1 labu bawang besar
10 ulas bawang merah
5 ulas bawang putih
1 inci halia
½ inci lengkuas
2 batang serai
1 botol sos BBQ 3 sudu besar madu
1 sudu besar serbuk cili
3 sudu besar mentega/margerin½ cawan kicap pekat manis
2 sudu teh serbuk kunyit
1 sudu teh serbuk lada sulah
garam secukup rasa
10 ulas bawang merah
5 ulas bawang putih
1 inci halia
½ inci lengkuas
2 batang serai
1 botol sos BBQ 3 sudu besar madu
1 sudu besar serbuk cili
3 sudu besar mentega/margerin½ cawan kicap pekat manis
2 sudu teh serbuk kunyit
1 sudu teh serbuk lada sulah
garam secukup rasa
Cara-cara
1. Kisar bawang besar, bawang merah, bawang putih, halia, lengkuas & serai
2. Gaul rata bahan kisar dengan semua bahan lain.
3.Tuangkan ke atas ayam dan perap selama 3 jam pada suhu bilik.