Ramuan / Bahan
bahan-bahan A
½ ekor ayam ( dipotong kiub )
Tepung jagung
telur
serbuk lada sulah
minyak masak bahan-bahan B
3 ulas bawang putih (tumbuk lumat)
5 ulas bawang merah (tumbuk lumat)
5 sudu makan sos tomato
½ sudu makan gula
sedikit garam
½ ekor ayam ( dipotong kiub )
Tepung jagung
telur
serbuk lada sulah
minyak masak bahan-bahan B
3 ulas bawang putih (tumbuk lumat)
5 ulas bawang merah (tumbuk lumat)
5 sudu makan sos tomato
½ sudu makan gula
sedikit garam
Cara-cara
Bahan A
1.Ayam dipotong kiub( ambil isi sahaja)dan dicelup telur (dipukul dahulu).
2.masukkan sedikit serbuk lada sulah.
3.Celup ayam tadi ke dalam tepung jagung dan goreng sehingga kekuningan.
Bahan B.
1. Panaskan kuali dan tumiskan bawang putih dan bawang merah.kemudian masukkan sos tomato diikuti gula serta sedikit garam.
2.Masukkan ayam bersalut tepung tadi ke dalam bahan ini dan digaul rata.Sedia dihidang.