Ramuan / Bahan
1 ekor ayam
1 sudu makan ketumbar
4 biji buah keras
1 biji cili merah
5 cm lengkuas
3 cm kunyit basah
4 helai daun salam
1 batang serai
2 sudu makan gula
sedikit garam
ΒΌ santan kepala muda
minyak jagung utk mengoreng
1 sudu makan ketumbar
4 biji buah keras
1 biji cili merah
5 cm lengkuas
3 cm kunyit basah
4 helai daun salam
1 batang serai
2 sudu makan gula
sedikit garam
ΒΌ santan kepala muda
minyak jagung utk mengoreng
Cara-cara
Ketumbar,buah keras,cili merah ,kunyit,serai dikisar dan di goreng dalam minyak jagung sehingga wanggi.selepas itu masukkan santan dan biarkan ia mendidih selama 20 minit dan masukkan ayam.masak sehingga kuah pekat atau ayam nya empuk.