Ramuan / Bahan
Ayam ( Di potong kecil ) -ikut keperluan
Garam
Kunyit serbuk
Serbuk Perasa
Serbuk Rempah Kari ( 1 camca )
Minyak ( untuk menggoreng)
Cili Kisar ( 2 sudu )
Sos tiram ( 2 sudu)
Gula ( 1 Sudu )
Tepung Jagung ( 3 Sudu )
( Cadangan untuk 3-5 org)
Garam
Kunyit serbuk
Serbuk Perasa
Serbuk Rempah Kari ( 1 camca )
Minyak ( untuk menggoreng)
Cili Kisar ( 2 sudu )
Sos tiram ( 2 sudu)
Gula ( 1 Sudu )
Tepung Jagung ( 3 Sudu )
( Cadangan untuk 3-5 org)
Cara-cara
Gaul kan semua bahan kecuali Tepung Jagung bersama ayam. Gaul kan semua bahan-bahan tersebut hingga mesra.
Akhir sekali gaul kan dengan Tepung Jagung.Perap kan selama 15 - 30 minit.
Panaskan minyak dan masak dengan api sederhana.