Ramuan / Bahan
50gm Mentega
1 sudu Madu lebah
ΒΌ cawan gula pasir 50gm Kokocrunch (Nestle)
150gm Cornflakes (Nestle)
Sugar Rice secukupnya
Paper Cup secukupnya
1 sudu Madu lebah
ΒΌ cawan gula pasir 50gm Kokocrunch (Nestle)
150gm Cornflakes (Nestle)
Sugar Rice secukupnya
Paper Cup secukupnya
Cara-cara
Keramas Cornflakes dan Kokocrunch dalam satu mangkuk. Jangan terlalu hancur.
Cairkan mentega dalam kuali bersih dengan api kecil sahaja.
Selepas mentega cair, masukkan gula dan madu. Kacau sebati.
Biarkan mentega sehingga menjadi berbuih.
Apabila mentega telah menjadi buih, masukkan adunan kokokrunch dan cornflakes tadi ke dalam mentega dan gaul rata.
Masukkan adunan yang telah siap ke dalam paper cup. Taburkan sugar rice berwarna warni di atasnya.
Kemudian, masukkan ke dalam ketuhar selama 10 minit agar adunan biskut kukuh.