Puding Raja Kuliah STASAB

Ramuan / Bahan

bahan a (puding)
1 cawan tepung kastard ladies choice
tin susu air carnation
cawan gula pasir
6 cawan air

bahan b (kuah)
1 tin susu cair carnation
1 tin air buah-buahan dalam tin (nak sedap beli nata de coco yang kiub kelapa dan nanas sahaja dalam sirap nanas
1 tin air
2 sudu gula pasir

Cara-cara

puding
campur tepung kastard dgn gula dalam periuk. masukan sedikit demi sedkit susu sambil kacau. supaya tepung tak berketul.
dah sebati masukkan air. masak di atas api perlahan dan kacau selalu supaya dia masak sekata. masak sampai puding jadi berkilat dan ringan. x lama pun, x samapi 1/2 jam. dah masak masukkan dalam acuan agar, kalau tak de acuan masuk je dalam tupperware. sejukkan dalam suhu bilik. bila dah sejuk masukkan dalam peti ais

kuah
campur semua bahan b dalam periuk dam masak dengan api perlahan samapi kuah susu tersebut mereneh. sejukkan dalam suhu bilik. bila dah sejuk masukkan dalam peti ais