Ramuan / Bahan
50 g strawberi, dihiris kecil
50 g laici berkaleng, dihiris kecil
1 biji buah kiwi, dibuang kulit dan dihiris kecil
50 g ceri segar, dihiris kecil
2 camca besar madu
Bahan-bahan krim:
2 biji telur putih
75 g gula kastor
250 g keju krim
100 ml dadih asli
½ camca teh esen vanila Buah-buahan hiasan secukupnya:
Strawberi
Laici
Ceri
50 g laici berkaleng, dihiris kecil
1 biji buah kiwi, dibuang kulit dan dihiris kecil
50 g ceri segar, dihiris kecil
2 camca besar madu
Bahan-bahan krim:
2 biji telur putih
75 g gula kastor
250 g keju krim
100 ml dadih asli
½ camca teh esen vanila Buah-buahan hiasan secukupnya:
Strawberi
Laici
Ceri
Cara-cara
Perap strawberi bersama laici, buah kiwi, ceri segar danmadu di dalam mangkuk, seketika. Putar putih telur bersama gula kastor hingga ia kental. Ketepikan. Putar keju krim hingga ia lembut. Masukkan dadih asli ke dalam keju krim, putar hingga ia sebati. Kaup balikkan bancuhan putih telur dengan senduk kayu di dalam keju krim. Masukkan esen vanila. Bubuh ia di dalam piring dan hidang bersama buah-buahan.