Ramuan / Bahan
Vanila Tiramisu
250 Riccota Cheese
350 Cream
25ml Vanilla
5 gram gelatin
Shortcake
250g Butter
200g gula
180g tepung gandum
20g tepung jagung,
3 biji telur
250 Riccota Cheese
350 Cream
25ml Vanilla
5 gram gelatin
Shortcake
250g Butter
200g gula
180g tepung gandum
20g tepung jagung,
3 biji telur
Cara-cara
Untuk Creamy vanilla Tiramisu
1. Pukul cream sehingga kembang
2. kemudian masukan cheese. Gaul sehingga sebati. Kemudian Masukkan Esen Vanilla kacau sebati, masukan gelatin yang telah dicairkan dengan kaedah double boiling
3. sejukan
Shortcake
1.pukul butter denagn gula sehingga kembamg dan gebu
2. masukan telur satu per satu. kacau sebati
3. kemudian masukan tepung yang telah diayak. gaul sebati.
3. sudukan di atas dulang pembakar yan g telah di glis, bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 20 minut