Ramuan / Bahan
2 kilo kerang - dibersihkan
2 batang serai - dititik
1 keping asam keping - basuh
sedikit air
garam
Bahan Tumbuk
5 ulas bawang merah
4 ulas bawang putih
15 biji cili api Bahan Utk Sos Pencicah
1 labu bawang besar - di dadu kecil
2 sudu kecil cili api kisar
kicap pekat
kicap manis
sedikit air
2 batang serai - dititik
1 keping asam keping - basuh
sedikit air
garam
Bahan Tumbuk
5 ulas bawang merah
4 ulas bawang putih
15 biji cili api Bahan Utk Sos Pencicah
1 labu bawang besar - di dadu kecil
2 sudu kecil cili api kisar
kicap pekat
kicap manis
sedikit air
Cara-cara
Kerang
Masukkan semua bahan kedalam periuk dan rebus hingga kerang masak.
Sos
Campurkan semua bahan dan kacau sebati.
Sedia untuk dihidang
Masukkan semua bahan kedalam periuk dan rebus hingga kerang masak.
Sos
Campurkan semua bahan dan kacau sebati.
Sedia untuk dihidang