Daging panggang jepun

Ramuan / Bahan

Daging 4keping(saiz 3jari)
Minyak olive bersesuaian
Salad. bersesuaian
Bawang putih 3ulas
Bawang besar...1biji
Tomato.........3-4biji
Cuka...........1sudu teh
Garam..........secukup rasa
Lada hitam.....secukup rasa

Cara-cara

1.Lumurkan lada hitam dan garam pada daging

2.Rendamkan salad tadi dalam air sejuk

3.Hiris tomato dalam ukuran 1cm.

4.Bawang besar dan bawang putih pun dihiris halus

5.Masukkan minyak olive ke dalam kuali dan masukkan daging.masak dengan api yang perlahan

Membuat sos:

Kuali yang sama,tumis bawang putih sehingga naik wangi.kemudian masukkan tomato,bawang besar,garam,lada hitam.

Apabila telah likat,tuangkan sos ke atas daging.