Ramuan / Bahan
Ayam di potong dadu
Bawang merah bombay (setengah)
Bawang putih (3 ulas)
Halia (1.5 inci)
ikan bilis
Garam
Serbuk lada hitam
Serai ( di titik)
Air Semangkuk sederhana
Bawang merah bombay (setengah)
Bawang putih (3 ulas)
Halia (1.5 inci)
ikan bilis
Garam
Serbuk lada hitam
Serai ( di titik)
Air Semangkuk sederhana
Cara-cara
1. Tumis ikan bilis, halia dan bawang. Setelah naik bau, masukkan air, garam dan Ajinomoto secukup rasa.Biar sementara.
2. Masukkan ayam, Serai dan serbuk lada. Biarkan sehingga Ayam masak.Hidangkan.
2. Masukkan ayam, Serai dan serbuk lada. Biarkan sehingga Ayam masak.Hidangkan.