Cakar Ayam Laksa

Ramuan / Bahan

1 bungkus bihun laksa
300 gm gula merah
20 tangkai cili kering

sedikit air
minyak untuk menggoreng

Cara-cara

1.sediakan serbuk cili:
buang biji cili dan goreng dgn sedikit minyak kmudian mesin jd serbuk.
(nak mudah dptkan srbuk cili di pasaran)

2.Bihun laksa dilembabkan sedikit dgn air .

3.Panaskan minyak dan goreng bihun laksa hingga kembang dan agak sedikit kekuningan.Lakukan hingga habis semua bihun laksa.

4.Bihun laksa yang telah digoreng tadi digoreng sekali lagi tetapi kali ini di bubuh 2 sudu gula merah dan 1/4 sudu serbuk cili dalam minyak.

5. goreng hingga gula merah dan cili menyaluti bihun laksa.

6. Angkat dan cepat2 longgokkan kecil2.
Hati-hati panas.

4. Dah sejuk nanti akan jd keras dan rangup.