Bihun EBBW6

Ramuan / Bahan

- Bihun
- Taugeh ( 50 sen pun cukup)
- Sawi
- Tahu (digoreng dan dipotong 4)
Fishcake, Fishball, ayam, seafood etc (kalau suka)
- Limau kasturi
- Bawang goreng
- Daun bawang
- Daun sup - Bawang kecil, bawang putih (hiris nipis boleh.. blender pun boleh)
- Cili giling
- Udang kering ( blender )
- Garam
- Aji no moto
- Gula

Cara-cara

1. Mula-mula.. rendam bihun kasik lembut.. kalo malas guna air panas je.. tp jgn lama2 nanti lembik..
2. Tumis bawang-bawang dulu... biar garing sikit..
3. Masukkan udang kering.. utk masakkan aje..
4. Masukkan cili giling.. sampai masak dan naik minyak..
5. Kemudian masukkan segala ayam ke.. daging ke.. fish ball ke.. fishcake.. seafood ke..kalo takmo takpe..
6. Masukkan garam, ajinomoto, gula sikit..
7. Masukkan bihun yg telah direndam/dicelur tadi..
8. Kacau sampai sebati.. pastu baru masukkan sayur-sayuran.. kalo nak layu pon takpe.. takmo layu pon takpe.. kalo aku suka yg krup-krap lagi..
9. boleh la hidang.. campak je la apa saje hiasan yg korang suka..