Ramuan / Bahan
3 camca besar minyak
4 ulas bawang putih (dicincang)
1 peket perencah bihun goreng
1 camca besar pes cili (jika suka)
100 gm udang (dibuang kulit)
100 gm hirisan sotong
50 gm bebola ikan 1 camca besar sos tiram maggi
50 gm hirisan kubis
4 pokok daun sawi (dipotong dalam 3 cm)
300 gm mi kuning
1 biji telur
1 biji cili merah dn hijau (dihiris)
Sedikit bawang goreng
4 ulas bawang putih (dicincang)
1 peket perencah bihun goreng
1 camca besar pes cili (jika suka)
100 gm udang (dibuang kulit)
100 gm hirisan sotong
50 gm bebola ikan 1 camca besar sos tiram maggi
50 gm hirisan kubis
4 pokok daun sawi (dipotong dalam 3 cm)
300 gm mi kuning
1 biji telur
1 biji cili merah dn hijau (dihiris)
Sedikit bawang goreng
Cara-cara
Panaskan minyak dan goreng bawang putih sehingga kekuningan. Masukkan perencah maggi dan pes cili jika digunakan, sehingga terbit bau.
Masukkan bahan tadi dan goreng selama 2 minit. Masukkan sos tiram maggi, kubis, daun sawi dan mi.
Masukkan tauge dan ketepikan dari api. Hiaskan dengan hirisan cili merah dan cili hijau serta bawang goreng.
Masukkan bahan tadi dan goreng selama 2 minit. Masukkan sos tiram maggi, kubis, daun sawi dan mi.
Masukkan tauge dan ketepikan dari api. Hiaskan dengan hirisan cili merah dan cili hijau serta bawang goreng.