Ramuan / Bahan
1 kg udang galah
5 ulas bawang putih
5 ulas bawang merah
5 tangkai cili hijau
5 tangkai cili merah
5 biji limau kesturi - dipotong empat 1 sudu kecil serbuk kunyit
1 sudu kecil serbuk cili
Sedikit daun selasih
ΒΌ cawan minyak masak
Garam secukup rasa
5 ulas bawang putih
5 ulas bawang merah
5 tangkai cili hijau
5 tangkai cili merah
5 biji limau kesturi - dipotong empat 1 sudu kecil serbuk kunyit
1 sudu kecil serbuk cili
Sedikit daun selasih
ΒΌ cawan minyak masak
Garam secukup rasa
Cara-cara
Udang hendaklah dibelah belakang (sedikit) bersih dan dibuang kulitnya. Kemudian digoreng. Tumiskan bahan-bahan yang telah dihiris halus tadi sehingga baunya harum dan masukkan udang yang telah digoreng tadi. Akhir sekali masukkan serbuk kunyit, serbuk cili dan garam secukupnya. Bolehlah dihidangkan bersama perahan limau kesturi tadi.