Ketam Aneka Rempah

Ramuan / Bahan

Bahan 1

Ketam Segar - 3 ekor dibersihkan
Sotong - 5 ekor dipotong kecil
Udang Besar - 10 ekor
Sedikit Tepung Beras
Serbuk Kunyit
Garam Secukupnya
Minyak Masak Bahan 2

Sos cili Thai Hijau - 5 sudu besar
Sos Cili Thai Merah - 5 Sudu Besar
Sos Tomato - 1 Sudu Besar
Cili Padi - 5 Biji -Ditumbuk Kasar
Daun Kari - 10 helai
Bawang Besar
Bawang Putih - Ditumbuk halus

Cara-cara

Ketam,sotong,udang,garam,kunyit dibancuh bersama tepung beras dan digoreng sehingga garing dan rangup.Untuk bahan 2
tumiskan bersama minyak ,masukkan sos cili,sos tomato,cili padi sehingga masak
masukkan bahan 1 dan akhir sekali masukkan daun kari, masak sehingga naik bau kari.