Bologneise Spagetti Malaysia

Ramuan / Bahan

1 paket spagetti
1 tin tomato puri
2 sudu cili kisar @ cili boh
3 ulas bawang putih (ditumbuk atau di cincang)
2 ulas bawang merah(ditumbuk atau dicincang)
carot (dipotong dadu)
daging cincang
lada hitam (secukup rasa)
garam (secukup rasa)

Cara-cara

spagetti dilembut di dalam air panas yg masak. masukkan sedikit minyak (sikit jer)

untuk kuah:
1. panaskan minyak dan tumis bawang merah dan bawang putih

2. bila bawang merah & putih dah kuning masukkan cili kisar/cili boh.

3. bila cili dah naik minyak, masukkan daging cincang & carrot.

4. bila daging sudah separuh masak masukkan tomato puri dan sedikit air untuk mencairkan sedikit kuah tersebut.

5. masukkan lada hitam & garam.

6. biar menggelegak dan boleh disediakan bersama spagetti.