Ramuan / Bahan
sekeping filet ikan tenggiri/ikan kod
1 sudu olive oil
serbuk lada hitam
air serai
serbuk bawang putih
segenggam cip kentang besar(beli)
bahan sos
5 sudu besar mayonis
daun celery( cincang)
serbuk paprika
1 sudu air lemon
1 sudu olive oil
serbuk lada hitam
air serai
serbuk bawang putih
segenggam cip kentang besar(beli)
bahan sos
5 sudu besar mayonis
daun celery( cincang)
serbuk paprika
1 sudu air lemon
Cara-cara
perap filet dengan olive oil, lada hitam air serai dan serbuk bawang putih.sebaik-baiknya 1 mlm. panggang filet di atas aluminium foil (kalau bbq) atau panggang dalam flat frying pan(non-stick).
bagi cip kentang, deep fry. bahan sos pula digaul bersama hingga sebati.
bagi cip kentang, deep fry. bahan sos pula digaul bersama hingga sebati.