Popiah Daging Pedas

Ramuan / Bahan

KULIT POPIAH
AIR SEJUK

...........
PENCICAH
CILI KERING + CUKA + GULA + GARAM + AIR = BLENDER

INTI
DAGING HANCUR
CILI KERING BLENDER
GULA, GARAM, ASAM KEPING
BAWANG MERAH. BAWANG PUTIH
MINYAK UNTUK MENUMIS

Cara-cara

INTINYA...
TUMIS CILI KERING HINGGA GARING
MASUKKAN BAWANG YG DIBLENDER
MASUKKAN GARAM, GULA CUKUP RASA
MASUKKAN ASAM KEPING
MASUKKAN DAGING BLENDER
KACAU...BIAR MERENIH KEJAP...BEK BEK BEK
MASUKKAN AIR HINGGA SAMA RATA DGN DAGING DALAM KUALI DAN KERINGKAN..
............................
SIAT KULIT POPIAH
BENTANGKAN ATAS PINGGAN
LETAK INTI DAN GULUNG
LEKATKAN DGN AIR...
TERUSKAN MENGGULUNG

SEDIA UNTUK DIGORENG, GUNAKAN API KECIK JER SUPAYA LUAR DALAM MASAK SEMPURNA...