Ramuan / Bahan
Bahan inti:
1 biji kelapa parut
1 cawan gula merah
2 cawan gula pasir
3 helai daun pandan 1 peket tepung pulut
1 biji kelapa (ambil santannya)
Garam
1 biji kelapa parut
1 cawan gula merah
2 cawan gula pasir
3 helai daun pandan 1 peket tepung pulut
1 biji kelapa (ambil santannya)
Garam
Cara-cara
Gaulkan tepung pulut dengan sedikit garam dan sedikit santan sehingga sebati.
Untuk membuat inti, satukan semua bahan ke dalam kuali dan masak dengan api perlahan hingga inti kekuningan.
Bentukkan adunan tepung pulut tadi seperti membuat karipap dan letakkan inti. Buat sampai habis.
Letakkan kuih ke dalam pengukus dan tuang baki santan. Kukus hingga masak.
Untuk membuat inti, satukan semua bahan ke dalam kuali dan masak dengan api perlahan hingga inti kekuningan.
Bentukkan adunan tepung pulut tadi seperti membuat karipap dan letakkan inti. Buat sampai habis.
Letakkan kuih ke dalam pengukus dan tuang baki santan. Kukus hingga masak.