Kuih Batik (20 minit)

Ramuan / Bahan

1 peket milo yang kecil (200g)
1 bar mentega (buttercup @ farmcows)
setengah tin susu pekat
satu peket biskut marrie (setengah kg)

Cara-cara

1. cairkan mentega dengan kaedah double boiler di atas dapur gas
2.selepas cair mentega,masukkan susu pekat.
3. masukkan biskut marrie yang telah dipatahkan kepada 2@3 bhgn dan milo ke dalam mangkuk atau bekas besar.
4. tuang mentega n susu tadi dan gaul sebati ke dalam mangkuk berisi biskut n milo. gaul sebati
5. masukkan adunan ke dalam loyang atau acuan kek atau bekas biasa pun boleh.
6. tekankan dan padatkan adunan menjadi satu lapisan seperti kek menggunakan sudu atau senduk.
7. sejukkan dalam peti ais selama 3-5 jam. sampai adunan keras. kalu nk cepat keras, letak kt bhgn ais.potong dan hidangkan.