Ramuan / Bahan
1 cawan tepung gandum
Inti kelapa secukupnya
2 cawan isi keledek, dilecek
½ biji kelapa putih, diparut Bahan-bahan inti:
½ cawan gula merah
¾ cawan gula putih
2 cawan kelapa parut muda
2 atau 3 sudu makan tepung gandum dan daun pandan
Inti kelapa secukupnya
2 cawan isi keledek, dilecek
½ biji kelapa putih, diparut Bahan-bahan inti:
½ cawan gula merah
¾ cawan gula putih
2 cawan kelapa parut muda
2 atau 3 sudu makan tepung gandum dan daun pandan
Cara-cara
Gaul keledek dengan tepung hingga rata. Kemudian bulat-bulatkannya seperti membuat buah melaka. Isilah inti kelapa di dalamnya dan rebus sehingga ia timbul dan angkat. Setelah diangkat, gaulkan dengan kelapa parut. Untuk menghasilkan inti, gaul kesemua Bahan-bahan inti dan jeranglah hingga masak.