Tiramisu

Ramuan / Bahan

untuk diadun/ mixture untuk lapisan krim:
2 mascarpone cheese (italian)
2 biji telur (diasingkan putih dan kuning)
gula secukup rasa

untuk lapisan kek:
1 madeira cake (boleh diganti dgn kek span)
air nescafe (tanpa gula)

Cara-cara

Mix mascarpone cheese bersama gula dan kuning telur sehingga sebati. (tips: mix dengan satu arah shj mengikut arah lawan jam). dalam bekas yang lain,putar putih telur sehingga kembang dan berbuih (tips: sehingga melekat pada bekas dan tidak jatuh bila diterbalikkan).kek dipotong nipis dan direndam satu persatu ke dalam air nescafe. satu persatu kek disusun di dlm bekas hidangan.selepas lapisan pertama, tuangkan sebahagian adunan krim tadi dan sapukan hingga rata. Ulang lapisan kek dan krim alternately sehingga habis. sejuk bekukan dalam peti sejuk selama 24 jam untuk hasil yang maksima.tabur serbuk coklat di atas sebagai hiasan jika mahu.