Lapis Evergreen

Ramuan / Bahan

225 gram gula kastor
175 gram mentega cair
110 gram tepung gandum

BAHAN-BAHAN A
10 gram tepung jagung
20 biji merah telur
2 biji putih telur
2 sudu besar air pandan
1 sudu besar quick 75 BAHAN-BAHAN B

75 gram susu tepung

75 gram gula
BAHAN-BAHAN B
30 gram tepung jagung
30 gram tepung gandum
60 cc air
2 biji merah telur
1 sudu kacil pandan paste
½ sudu kecil garam

Cara-cara

Pukul telur dan gula hingga kembang.Masukkan quick 75,tepung jagung berserta tepung gandum.Masukkan air pandan dan pukul sehingga pekat.Masukkan pula mentega cair dan kacau hingga sebati

Bahagikan adunan kedalam 3 loyang berasingan dan bakar hingga masak.Bila masak biarkan elok sejuk.lapiskan dengan bahan-bahan B.Semua bahan ini dicampurkan dan masak hingga elok pekat.Kemudian lapiskan berselang- seli.