Kek Chocolate Sedap

Ramuan / Bahan

Kek :

Bhn. A
1 cwn gula pasir
1 cwn serbuk koko
1 cwn air

Bhn. B
250 gm mentega
250 gm gula kastor
250 gm tepung kek self-raising blue key
7 biji telur
1 sudu teh esen vanila Topping :

150 gm coklat masakan
90 gm krim segar
30 gm mentega
15 gm madu

Cara-cara

Masak bahan A di atas api yang sederhana sehingga cair. Tapiskan.

Pukul mentega bersama gula kastor sehingga sebati.
Masukkan telur sebiji demi sebiji. Masukkan esen vanila.
Masukkan tepung kek beselang seli dengan bahan A yang telah dicair dan di tapis tadi.
Kacau sebati.

Untuk topping, masukkan semua bahan ke dalam periuk dan masak cara stim (double boiler)sehingga cair dan licin. Tuang di atas dan di tepi kek yang telah siap dibakar