Bepang Coklat Milo

Ramuan / Bahan

½kilo biskut marrie
½kilo kacang tanah
1 peket kecil serbuk milo
1 tin kecil susu pekat
1 tin kecil planta

Cara-cara

1. Sapukan majerin pada loyang dan masukkan ke dalam peti sejuk semalaman.
2. Goreng kacang tanah tanpa minyak hingga garing, buangkan kulit dan tumbuk supaya pecah 3 atau 4.
3. Patah-patahkan biskut marrie kepada 2 atau 3 pecahan.
4. Panaskan kuali dan cairkan planta.
Setelah planta cair, masukkan susu, kacau hingga sebati.
5. Masukkan serbuk milo, kacau rata. Perlahankan api.
6. Masukkan pecahan biskut marrie.
7. Taburkan kacang dan kacau hingga rata.
8. Masukkan adunan biskut dalam loyang yang telah disejukkan.
9. Padatkan biskut menjadi rata pada permukaan.
10. Ambil dulang rata, kemudian terbalikkan adunan tadi dalam dulang.
11. Tukar permukaan adunan yang dibawah ke atas dan padat juga ratakan semula.