Biskut Buah Bercoklat

Ramuan / Bahan

250 gm mentega
2 cawan tepung berserbuk penaik
4 camca besar serbuk koko
1 cawan gula kastor
2 cawan kelapa parut kering
1 cawan buah-buahan campuran kering
½ cawan kacang pecan, dicincang 1 cawan tepung jagung BROWN & POLSON
1 cawan gula aising-untuk aising
½ cawan serbuk koko-untuk aising
4 camca teh mentega cair-untuk aising
4 camca besar susu segar-untuk aising
4 camca besar kelapa parut kering-untuk aising

Cara-cara

Cairkan mentega di atas api sederhana. Masukkan tepung dan serbuk koko yang telah diayak diikuti dengan gula kastor, kelapa parut, buah-buahan campuran, kacang pecan dan tepung jagung. Gaul sebati. Masukkan adunan di dalam dulangbakar (19 cm x 29 cm), bakar dalam ketuhar 20 minit pada suhu 180'c. Sementara menanti biskut masak, sediakan aisingnya. Ayakkan gula aising bersama serbuk koko di dalam mangkuk adunan. Masukkan mentega dan susu menjadikan ia pes coklat. Setelah biskut siap, ratakan coklat cair pada permukaan biskut dan tabur kelapa parut kering. Setelah sejuk barulah dipotong.