Puding Cocktail Berkastard

Ramuan / Bahan

Bahan puding:
1 peket agar-agar
6 gelas air
1 tin cocktail buah
1 tin susu cair
Gula secukupnya
2 biji putih telur dipukul Bahan untuk sos kastard:
2 biji kuning telur
1 sudu teh esen vanilla
2 ½ sudu besar tepung kastard
1 tin susu cair
Gula secukup rasa
Secubit garam

Cara-cara

Masak agar-agar kemudian masukkan susu cair & gula.
Susun cocktail buah ke dalam acuan.
Pukul putih telur sehingga kembang.
Apabila agar-agar sudah masak, perlahankan api dan tuang telur putih tadi ke dalamnya. Kacau sebentar.
Masukkan kedalam acuan yang mengandungi buah-buahan cocktail tadi.
Biarkan sejuk dan simpan ke dalam peti sejuk.
Untuk membuat sos kastard, pukul kuning telur dan susu cair kemudian masukkan gula dan masak.
Bancuh tepung kastard, masukkan ke dalam campuran yang sedang dimasak dan
kacau perlahan-lahan.
Masukkan esen vanilla dan sedikit garam.
Kacau sehingga masak. Apabila sudah sejuk, tuangkan ke atas puding tadi.