PUDDING ROTI SHARMIZA

Ramuan / Bahan

BAHAN-BAHAN A
10 KEPING ROTI PUTIH
10 KEPING ROTI WHOLEMEAL
10 KEPING ROTI CROISSANT
10 KEPING DANISH PASTRIES
10 KEPING ROTI RYE
BAHAN-BAHAN B
500GM FRESH MILK
500GM SUGAR CASTOR
12 BIJI TELUR
400GM WHIPPING CREAM
4CAMCA BESAR VANILLA ESEN

BAHAN-BAHAN C
1 LITER FRESH MILK
400GM GULA
30 GM CUSTARD POWDER

Cara-cara

CARA-CARA
1.AMBIL ACUAN YANG PANJANG ATAU YANG BESAR SEDERHANA DAN SAPU BUTTER SEDIKIT SUPAYA APABILA DIBAKAR IA TIDAK MELEKIT.
2.AMBIL BAHAN-BAHAN A TADI SEPERTI ROTI PUTIH,ROTI RYE,DANSIH PASTRIES, ROTI CROISSANT DAN ROTI WHOLEMEAL DAN GUNTING ATAU POTONG ROTI ITU HINGGA KEPINGAN KECIL
3. KEMUDIAN BAHAN-BAHAN B IAITU BANCUH SAUCE PUDDING IAITU
1.AMBIL BOWL YANG BESAR MASUKKAN GULA,TELUR,VANILLA ESEN DAN KACAU ATAU PUKUL DGN MESIN PEMUKUL DGN SEBATI KEMUDIAN MASUKKAN FRESH MILK DAN WHIPPING CREAM DAN KACAU HINGGA SEBATI
4. SELEPAS ITU TAPIS SAUCE TADI DAN TERUS KEMUDIAN TUANG KEDALAM ROTI YANG TELAH DI POTONG TADI KEDLM KEPINGAN KECIL DLM ACUAN TADI .
5. KEMUDIAN BAKAR MENGIKUT OVEN ANDA ATAU PUN 150C 50 MINIT.
6. BAKAR HINGGA IA JADI KUNINGAN KEMASAN.
7. BILA SUDAH SEJUK BOLEH DIHIDANGAN KAN DENGAN VANILLA SAUCE IAITU BAHNA-BAHAN C
8. BAHAN-BAHAN C PULA VANILLA SAUCE
AMBIL CUSTARD ,GULA DAN KACAU HINGGA SEBATI BERSAMA FRESH MILK DAN KEMUDIAN MASAK HINGGA PEKAT TETAPI JGN TERLALU PEKAT JIKA PEKAT MASUK SEDKIT FRESH MILK DAN KACAU HINGGA SEDERHANA