Ramuan / Bahan
1 kg beras
1.5 liter air
40 gm butter
40 gm minyak sapi
Sedikit sos tomato
5 liter air ros 30 gm bawang merah
40 gm bawang putih
40 gm halia
40 gm susu cair
2 sudu garam
1.5 liter air
40 gm butter
40 gm minyak sapi
Sedikit sos tomato
5 liter air ros 30 gm bawang merah
40 gm bawang putih
40 gm halia
40 gm susu cair
2 sudu garam
Cara-cara
Panaskan minyak sapi dan buter. Goreng kesemua bahan sehingga kekuningan.
Masukkan air, susu dan garam. Biarkan ia mendidih.
Masukkan beras, bila mendidih kacau sehingga rata dan biarkan ia masak.
Masukkan air, susu dan garam. Biarkan ia mendidih.
Masukkan beras, bila mendidih kacau sehingga rata dan biarkan ia masak.