Koleksi Buku Resepi Dari Kami

Badam Nestum

Ramuan / Bahan

1. Butter - 250gm
2. Tepung gandum - 350gm ( Diayak )
3. Tepung Jagung - 50gm ( Diayak )
4. Gula - 200gm
5. Telur Ayam( Grade A ) - 4 Biji ( Telur Merah ). 2 biji utk dimasukkan dalam adunan, 2 biji utk disapu keatas biskut.
6. Chocolate Rice - 50gm
7. Badam kisar - 100gm
8. Nestum - 200gm
9. Esen badam - ½ sudu teh

Cara-cara

1. Pukul butter dengan gula sehingga kembang
2. Masukkan telur sebiji demi sebiji, pukul sehingga kembang
3. Masukkan esen badam
4. Masukkan badam kisar
5. Masukkan tepung gandum dan tepung jagung yang telah diayak tadi, gaul sebati
6. Masukkan chocolate rice dan nestume, gaul sebati, siap untuk diterap.
7. Terapkan dengan acuan pilihan anda, susun didalam dulang pembakar.
8. Sapukan diatasnya dengan telur kuning
9. Bakar dalam suhu 170 darjah celius selama 20 minit.
10. Angkat dan sedia untuk dimakan.

" SELAMAT MENCUBA "