Char Kue Teow Bujang

Ramuan / Bahan

BAHAN A'

¼ Bungkus Char Kue Teow
1 Biji Telur
3 Ekor Udang Besar
10 Ekor Kerang
2 Gengam Tauge (Kacang Cambah)
2 Urat Daun Kuchai
2 Biji Bawang Putih(Tumbuk Hancur)

BAHAN B'

1 Sudu makan Kicap Manis
1 Sudu makan Sos Tomato
½ Sudu makan Sos Tiram
½ Sudu teh Garam
1 Sudu teh Gula
¾ Cawan Air Suam
2 Titik Cuka
Sedikit Aji namoto

Cara-cara

Campurkan kesemua BAHAN B' termasuklah air suam kedalam mangkuk dan kacau sehingga semua bahan ala-ala hancur.
MULA GORENG. Panaskan kuali(api besar). Masukkan minyak(3saat)Bawang putih(keluar bau)Udang(15saat)masukkan Kue Teow(10saat kacau).Telur(bahagian tepi kuali).tunggu 3saat dan masukkan BAHAN B'. Bila mengelegak.masukkan Kerang,Tauge,Daun Kuchai. Kacau selama 15saat dan angkat...